Εορτές 15 Ιανουαρίου: Αγία Ίτα Αγία Σεκουνδίνη Άγιος Κέολγουλφ Άγιος Πανσόφιος Πανσοφία
©ΤΕΗ - Τεκμαρτή Εορταστική Ημερομηνία: -
Άλλες Σημερινές Εορτές: Αγία Ελένη Άγιος Γεράσιμος ο Παλλαδάς Άγιος Δάναξ Άγιος Ελπίδιος Άγιος Κοσμάς ο Μελωδός επίσκοπος Μαϊουμά Όσιος Αλέξανδρος ο Ακοίμητος Όσιος Γαβριήλ του Λέσνοβο Όσιος Ιωάννης ο Καλυβίτης Όσιος Παύλος ο Θηβαίος Όσιος Πρόχορος
Εορτές 6 Σεπτεμβρίου 2024 <> 
Κύριες Εορτές
Αρνήθηκε να παντρευτεί Τούρκο και αποκεφαλίστηκε την 6η Σεπτεμβρίου 1822
Όνομα: Λυγερή
Ετυμολογία: Ψηλή, λεπτή και εύκαμπτη γυναίκα (σαν κλαρί λυγαριάς, λυγερόκορμη)
Μαζί με την αδελφή της Θέκλα συνελήφθηκαν στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου από τον ηγεμόνα Ουαλεριανό. Αυτός τις υπέβαλε σε σκληρά βασανιστήρια και στο τέλος τις αποκεφάλισε.
Όνομα: Ανδροπελαγία
Ετυμολογία: Σύνθετο από το Άνδρεα, Ανδρομάχη, Ανδρονίκη ή κάτι παρόμοιο και το Πελαγία
Σύζυγος κάποιου Κύρου, από την Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου. Συνελήφθη κατά τον επί Δεκίου διωγμό και αποκεφαλίστηκε από τον ηγεμόνα Ουαλεριανό, ενώ ήταν έγκυος.

Όνομα: Καλοδότη
Ετυμολογία: Από τα αρχαία Ελληνικά 'καλός' και 'δότης' και σημαίνει αυτήν που δίνει καλά πράγματα.
Οσιομάρτυρας από την Αλεξάνδρεια, 3ου αιώνα. Ο Άγιος Βίβος ήταν μοναχός και διάκονος. Συνελήφθη στον επί Δεκίου διωγμό από τον ηγεμόνα Ουαλεριανό, στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου. Και αφού υπέστη σκληρά βασανιστήρια, αποκεφαλίστηκε.
Όνομα: Βίβος
Ετυμολογία: Από το αρχικό όνομα του πρώτου μήνα 'Αβίβ' (σήμερα Νισάν) του Εβραϊκού έτους και σημαίνει ανοιξιάτικος. Από εδώ προέρχεται και το όνομα της νέας πρωτεύουσας του Ισραήλ 'Τελ Αβιβ'=Ανοιξιάτικος Λόφος.
6 Σεπτεμβρίου > Άγιοι Ευδόξιος, Ρωμύλος, Ζήνων, Μακάριος, Έντεκα Χιλιάδες Μάρτυρες και Χίλιοι Εκατόν Τέσσερις Στρατιώτες Μάρτυρες
Κόμης στο αξίωμα και χριστιανός στον επί Διοκλητιανού διωγμό, συνελήφθη από τον άρχοντα Μελιτινής και αφού σκληρά βασανίστηκε, τελικά αποκεφαλίστηκε μαζί με τον Μακάριο, τον Ζήνωνα και 1104 (κατ' άλλους 1134) στρατιώτες.
Όνομα: Εύδοξος
Ετυμολογία: Από το ευ και το δόξα και σημαίνει "αυτός που έχει καλή φήμη, καλό όνομα".
Δεν υπάρχει άγιος με αυτό το όνομα, παρακαλώ πηγαίνετε στο αντίστοιχο γυναικείο
Όνομα: Ανδροπελαγίας
Ετυμολογία: Σύνθετο από το Ανδρέας, Ανδρόνικος ή Άνδρος ή κάτι παρόμοιο και το Πελαγίας
Δεν υπάρχει αγία με αυτό το όνομα, παρακαλώ πηγαίνετε στο αντίστοιχο ανδρικό
Όνομα: Βιβή
Ετυμολογία: Από το αρχικό όνομα του πρώτου μήνα 'Αβίβ' (σήμερα Νισάν) του Εβραϊκού έτους και σημαίνει ανοιξιάτικος. Από εδώ προέρχεται και το όνομα της νέας πρωτεύουσας του Ισραήλ 'Τελ Αβιβ'=Ανοιξιάτικος Λόφος. Χρησιμοποιείται επίσης και σαν χαϊδευτικό των ονομάτων Βαρβάρα, Βασιλική, Βιβιανή, Παρασκευή,
Δεν υπάρχει άγιος με τέτοιο όνομα, παρακαλώ πηγαίνετε στο αντίστοιχο γυναικείο.
Όνομα: Καλόδοτος
Ετυμολογία: Από τα αρχαία Ελληνικά 'καλός' και 'δότης' και σημαίνει αυτόν που δίνει καλά πράγματα.
Δεν υπάρχει άγιος με τέτοιο όνομα παρακαλώ πηγαίνετε στο αντίστοιχο ανδρικό
Όνομα: Λυγερός
Ετυμολογία: Ψηλός, λεπτός και εύκαμπτος άνδρας (σαν κλαρί λυγαριάς, λυγερόκορμος)
Εορτές ©ΤΕΗ
-
Άλλες Εορτές
6 Σεπτεμβρίου > Αγίες Ανδροπελαγία και Θέκλα
Μαζί με την αδελφή της Ανδροπελαγία συνελήφθηκαν στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου από τον ηγεμόνα Ουαλεριανό. Αυτός τις υπέβαλε σε σκληρά βασανιστήρια και στο τέλος τις αποκεφάλισε.
Όνομα: Θεόκλεια
Ετυμολογία: Aπό το αρχαίο ελληνικό όνομα Θεόκλεια < θεός και κλέος (δόξα) και σημαίνει "δόξα του Θεού".
Όνομα: Ανδρέας
Ετυμολογία: Από το αρχαίο ουσιαστικό ανήρ (γενική ανδρός) και σημαίνει "ο ανδρείος, ο πραγματικός άνδρας".
Ο Άγιος Κυριάκος ήταν από τους χριστιανούς της Αλεξάνδρειας της Αιγύπτου που καταδιώχτηκε στον επί Δεκίου (250 μ.Χ.) διωγμό. Συνελήφθη με πολλούς άλλους μαζί και αφού ποικιλοτρόπως βασανίστηκε, στο τέλος τον αποκεφάλισαν.
Όνομα: Κυριάκος
Ετυμολογία: Από το κύριος και σημαίνει "αυτός που ανήκει στον Κύριο, Θεό".
6 Σεπτεμβρίου > Άγιοι Ευδόξιος, Ρωμύλος, Ζήνων, Μακάριος, Έντεκα Χιλιάδες Μάρτυρες και Χίλιοι Εκατόν Τέσσερις Στρατιώτες Μάρτυρες
Άγιοι Ευδόξιος, Ρωμύλος, Ζήνων, Μακάριος, Έντεκα Χιλιάδες Μάρτυρες και Χίλιοι Εκατόν Τέσσερις Στρατιώτες Μάρτυρες
Όνομα: Ρωμύλος
Ετυμολογία: Από το Λατινικό όνομα 'Romulus' και εννοεί αυτόν που προέρχεται από την Ρώμη, τον Ρωμαίο πολίτη, δηλαδή.
Μαρτύρησε στην Αλεξάνδρεια το 250 μ.Χ.
Όνομα: Σεραπίων
Ετυμολογία: Από το όνομα του Ελληνο-αιγυπτίου θεού Σάραπη ή Σέραπη που ήταν κατά κάποιο τρόπο, εξελληνισμένη μορφή του Όσιρι.
6 Σεπτεμβρίου > Ανάμνηση Θαύματος Αρχαγγέλου Μιχαήλ στις Χωναίς (ή Κολασσαίς)
Ερευνώντας κάποιος τις γραφές καταλήγει στο συμπέρασμα ότι υπάρχει μεγάλη σύγχυση σε όλο το φάσμα αυτών των άυλων, πνευματικών και φανταστικών οντοτήτων και τίποτε δεν μπορεί να θεωρηθεί σαν ορθό με βεβαιότητα.

Γενικά ομιλούντες φαίνεται ότι υπάρχουν πάνω από 32 δισεκατομμύρια άγγελοι, δημιουργήματα του Θεού για εξυπηρέτηση του, που χωρίζονται σε διάφορες αλληλεξαρτώμενες και αλληλοδιασταυρούμενες ομάδες, τάγματα, ταξιαρχίες, χορωδίες, ιεραρχίες, πρίγκηπες, αρχάγγελους, προστάτες, ψαλμωδούς, καταστροφείς, κυβερνήτες, χαοτικούς, τιμωρούς, εφήμερους, έκπτωτους, Αφάζα (Δώρα του Θεού, για τους οποίους δεν βρήκαμε ονόματα). Υπάρχουν, κατά τις γραφές 4 για κάθε άνθρωπο που μας προστατεύουν και κρατούν σημειώσεις για όλες τις πράξεις και σκέψεις μας για να χρησιμοποιηθούν από τον Παντοδύναμο την ημέρα που θα παρουσιαστούμε μπροστά του για να κριθούμε), και πολλούς άλλους.

Μέσα από τα ονόματα του ιστολογίου μας θα αναφερθούμε ξεχωριστά για πολλούς. Από τώρα όμως μπορούμε να αναφέρουμε ότι εκτός από το όνομα Άγγελος που είναι Ελληνικό, όλα τα ονόματα αγγέλων είναι Εβραϊκά.

Κατά την Άγια Γραφή οι άγγελοι στέλνονται από το Θεό με μορφή ορατή (οι άγγελοι είναι αόρατα αγαθά πνεύματα κοντά στον Θεό) σε σπουδαίες ιστορικές περιστάσεις, που πρόκειται να εκδηλωθεί ή να εκτελεσθεί κάποια μεγάλη θεία θέληση.

Επικεφαλής των αγγελικών δυνάμεων είναι οι αρχάγγελοι Μιχαήλ και Γαβριήλ. Τον Μιχαήλ συναντάμε στην Παλαιά Διαθήκη. π.χ. όταν ο Αβραάμ μέλλει να θυσιάσει τον Ισαάκ, στον Ιησού του Ναυή, στον Ηλία, στον Λώτ, για να τον σώσει όταν ο Θεός αποφάσισε να καταστρέψει τα Γόμορα, στον Πατριάρχη Ιακώβ, στον μάντη Βαρλαάμ και άλλους. Επίσης ο Μιχαήλ, ήταν αυτός που οδήγησε το λαό του Ισραήλ στη φυγή από την Αίγυπτο.
Όνομα: Μιχαήλ
Ετυμολογία: Εξελληνισμένο Εβραϊκό όνομα מיכאל από τα (μι)=ποιος; (χα)=σαν και (κάτι μεταξύ ηλ και ελ)=θεός και σημαίνει «Ποιος είναι αυτός που μοιάζει με τον θεό;»
Δάσκαλος του Μέναιχμου του Προκοννήσιου.
Όνομα: Εύδοξος
Ετυμολογία: Από το ευ και το δόξα και σημαίνει "αυτός που έχει καλή φήμη, καλό όνομα".



©2025 names-n-gifts.com - Επικοινωνία